top of page

Hoe we Pisang Ambon hét zomerdrankje maakten onder urban millennials.

PisangAmbon-51.jpg

Pisang Ambon... Denk jij ook meteen aan vakantie en de zoete bananensmaak? Pisang is meer dan dat. Pisang Ambon is gebaseerd op het recept van een oude Indische likeur en een ideaal hoofdingrediënt voor elke zomerse cocktail.

De uitdaging: van Pisang Ambon het zomerdrankje onder millennials maken. 

Pisang wilde in de zomermaanden van 2022 meer brand awareness, brand interactions en conversie genereren door in te zetten op een rebranding-campagne. Hierbij wilden ze focussen op urban millennials (25 - 30-jarigen) uit Vlaanderen, die graag genieten van een afterwork drink en hierbij meerdere opties aan drankjes willen. Pisang Ambon kan gebruikt worden als het hoofdingrediënt van veel soorten inspirerende cocktails. Ze willen dit voornamelijk doen door enerzijds in te zetten op drinking strategy en de introductie van nieuwe cocktails: Tiki Ambon & Pisang Fizz.
 
Daarnaast heeft Pisang Ambon een verwijzing naar de indonesische cultuur. Zelfs na 60 jaar verspreidt Pisang Ambon de 'Indonesische spirit' nog met veel succes over heel de wereld. Ook deze cultuur en tiki vibes wilden ze meer in de rebranding op sociale media zien terugkomen.
 

Onze oplossing: relevante advertenties en inzetten op videocontent. 

Inzetten op meerdere kanalen: Instagram, tiktok én Facebook.

Daarnaast werd er ook meer ingezet op videocontent omdat dit de sfeer en de verheerlijking en versheid van de cocktails écht kan weergeven. De content die we creëerden moest authentiek zijn, zodat de doelgroep zich aangesproken kan voelen. 

We zetten in op verschillende pijlers: cocktails, flagships en horeca, tropical nostalgia, Indonesion culture en tiki vibes.

Het resultaat: een groeiende community.

Ondertussen In totaal werden er 671.604 mensen van de juiste doelgroep, tijdens deze campagne, bereikt. Ook het aantal Instagramvolgers steeg met 32,5 %. De community op sociale media werd dankzij de content opnieuw bewust gemaakt van het bestaan van Tiki Ambon en de vele mogelijkheden die het biedt. Het voedde het nostalgische gevoel bij het doelpubliek, dat konden we merken aan de betrokkenheid en de reacties. De authenticiteit van de beelden, de videocontent en de tiki vibes werden geapprecieerd. We creëerden een heel duidelijke en vooral herkenbare Instagramfeed, die volledig paste bij de waarden en visie van Tiki Ambon. 

Wingman Studio - 5 (00926) (1).jpg

Hebben we je aandacht?

Kom gerust eens langs, deel je gedachten, drink iets. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

bottom of page